INVOKER TRANS IT SRL implementeaza, in calitate de beneficiar, proiectul cu tilul “Dezvoltarea infrastructurii de comunicatii in banda larga de mare viteza in judetul Mehedinti“, co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritara 2 „Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”, Acţiunea 2.1.1 „Îmbunătățirea infrastructurii în bandă largă și a accesului la internet”, Obiectiv specific 2.1. „Extinderea și dezvoltarea infrastructurii de comunicații în bandă largă de mare viteză”.
Obiectivul proiectului consta in dezvoltarea infrastructurii de comunicatii în banda larga de mare viteza in localitatile albe din punct de vedere al conexiunii NGA din judetul Mehedinți, cu o larga raspandire a nodurilor de comunicatii si partea de transmisie a datelor (backbone si blackhaul), cat mai aproape de utilizatorul final si cu niveluri adecvate de simetrie si de interactivitate, pentru a garanta transmitere mai buna de informatii in ambele sensuri. Prin introducerea conexiunii de tip Next Generation Access se va facilita accesul la internet pentru echipamente moderne TIC, rezultand consolidarea infrastructurii TIC, si se asigura accesul public la infrastructura nationala informationala si in zonele albe NGA. Rezultate așteptate prin proiect sunt extinderea și dezvoltarea infrastructurii NGA în cele 48 de localități enumerate și acoperirea unui număr de 10.140 noi gospodării din județul Mehedinți.
Proiectul va fi implementat în localitățile Dănceu, Bălăcița, Balta Verde, Gvardinița, Recea, Gogoșu, Malovăț, Svinița, Valea Ursului, Burila Mică, Jiana Mare, Cioroboreni, Jiana, Crivna, Burila Mare, Albulești, Prunișor, Slașoma, Butoiești, Dobra, Voloiac, Stignița, Colibași, Balotești, Plopi, Pîrlagele, Bîltanele, Peri, Tîmna, Jugastru, Balta, Poroina Mare, Batoți, Iablanița, Prejna, Răduțești, Fîntîna Domnească, Vrancea, Cireșu, Pădina Mică, Valea Marcului, Costești, Colareț, Dumbrava de Jos, Schitu Topolniței, Negrușa, Tismana, Adunații Teiului din județul Mehedinti, pe o perioadă de 36 de luni.
Valoare totală a proiectului este de 29.513.506,64 lei, din care asistență financiară nerambursabilă este de 21,668,446.08 lei (din care 18.418.179,17 lei din FEDR și 3.250.266,91 lei din bugetul național).
Perioada de implementare a proiectului: Data de incepere12.07.2019, data de finalizare 11.07.2022.